Hrvatski policajac pucao ilegalnom migrantu u grudi, 15 njih privedeno!

Hrvatski policajac pucao ilegalnom migrantu u grudi, 15 njih privedeno!

Prilikom ranjavanja migrant je zadobio višestruke povrede grudnog koša i abdomena koje su opasne po život, potvrdili su lekari.

Migrant koji je teže povređen u intervenciji hrvatske policije na području Gorskog kotara u subotu popodne, prevezen je u riječku bolnicu, gde je i operisan, ali još uvek se nalazi u životnoj opasnosti.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je migrant, prema dosadašnjim informacijama, najverojatnije pogođen iz vatrenog oružja.

– Bolesnik je u jedinicu intenzivnog lečenja primljen po učinjenom operativnom zahvatu. Prilikom ranjavanja zadobio je višestruke povrede toraksa i abdomena koje su opasne po život. I dalje se sprovode mere intenzivnog lečenja bolesnika u skladu sa dobijenim povredama – rekla je Vlasta Orlić Karbić, doktorka u Kliničko-bolničkom centru Rijeka.

Ostali migranti iz iste grupe, njih 15-ak, zadržani su u policijskoj stanici.

Istraga o ovom ranjavanju, prenose hrvatski mediji, završena je juče po podne. U istrazi su pronađeni i izuzeti predmeti od interesa za dalje sprovođenje postupka, a na osnovu naloga nadležnog državnog tužilaštva i vestačenja.

Policija navodi da nastavlja istragu radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti, odnosno činjenica vezanih za stradanje nezakonitog migranta, ali i lakše povrede nanete jednom policijskom službeniku.

Ranjeni migrant je bio u grupi stranih državljana, njih 17, koje je policija terala u subotu, istraga je utvrdila da su oni ilegalno ušli u Hrvatsku.

S obzirom na to da tokom tog postupka nijedan od njih nije izrazio nameru za podnošenjem zahteva za međunarodnom zaštitom u Hrvatskoj, pokrenut je postupak njihovog vraćanja u Bosnu i Hercegovinu, odakle su i došli u Hrvatsku.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite