(VIDEO) UVOD U GLOBALNI RAT: Izrael bombardovao Sirijsku i Iransku vojsku, 20 detonacija uzdrmalo Bilisko Istok…

(VIDEO) UVOD U GLOBALNI RAT: Izrael bombardovao Sirijsku i Iransku vojsku, 20 detonacija uzdrmalo Bilisko Istok…

Izraelske odbrambene snage (IDF) su potvrdile da su njihovi avioni u rano jutro 20. novembra bombardovali sirijsku teritoriju, i tom prilikom je gađano na desetine ciljeva iranskih proksija u okolini Damaska.

Foto: Flickr

Prema njihovim saopštenjima, glavne mete su bile rakete vazduh-vazduh, kao i skladišta municije i druge vojne mete.

Izvori sa lica mesta su potvrdili da su Damaskom odjekivale eksplozije, i da se iznad grada vodila prava vazdušna bitka, a SANA navodi da su sirijske PVO jedinice presrele većinu projektila. Ipak, jedan deo agresorskih raketa je prošao odbranu, i više od 20 detonacija potreslo sirijsku prestonicu.

Većina meta je koncentrisana u blizini međunarodnog aerodroma, gde postoje velika betonska skladišta i bunkeri koji, ako je verovati Izraelcima, služe za distribuciju iranskog oružja Hezbolahu.

Povodom ovog napada se oglasio i izraelski premijer Benjamin Netanijahu, koji je ponovo pripretio da iranske Kuds snage nisu nedodirljive.

– Ponovo kažem svima ko nam želi zlo – povredićemo vas. To smo uradili i večeras protiv vojnih ciljeva iranskih Kuds snaga i sirijske vojske, i naša akcija je samo odgovor na rakete koje su lansirane na Izrael – rekao je Netanijahu.

Da podsetimo, sinoćnjem napadu su prethodili navodni raketni napadi iz Sirije na Izrael, a sve projektile je presreo izraelski PVO sistem „Gvozdena kupola“ iznad Golanske visoravni.

Foto: Flickr

Izvor: Mediji

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite