BORIS DŽONSON: Islamofobija je prirodna reakcija na Islam, jer Islam je problem!

BORIS DŽONSON: Islamofobija je prirodna reakcija na Islam, jer Islam je problem!

Konzervativna stranka Velike Britanije redovno se nalazi pod optužbama za „Islamofobiju“.

Premijer Velike Britanije je višestruko kritikovan za ovaj vid političke nekorektnosti. 2005. godine premijer Džonson je napisao za list Spectator da veruje da je prirodno da se javnost plaši od islamske religije.

„Za svakoga ko čita Kuran, a nije musliman, islamofobija-strah to jest od islama- je prirodna reakcija, zapravo to tekst Kurana i želi da izazove kod vas“ ukazao je premijer Velike Britanije.

„Kada sudimo na osnovu samog teksta – da ne govorimo ništa dodatno o onome što se propoveda u džamijama  – to je zlokobni sektarijanski tekst prema svom religijama i bezdušan je prema nevernicima“, naglasio je lider Velike Britanije.

Nakon brutalnog bombaškog napada u Londonu 2005. godine Džonson je doveo u pitanje i lojalnost državi, od strane muslimana koji žive u toj zemlji, ističući „Islam je problem“.

„Potreban je trud i hrabrost kao i veština, da bi objasnili hiljadama britanskih muslimana, koji su u stanju otuđenja, da ih ubedite da je njihova vera kompatibilna sa britanskim vrednostima i lojalnošću prema Britaniji“.

„Ovo znači da prvo treba da se otarasimo tabu tema i prihavtimo da je problem Islam, Islam je problem“ naglasio je lider konzervativaca Boris Džonson.

„Šta se dešava u tim džamijama i madrasama? Kada će neko da uvede Islam u 18. vek“ rekao je Džonson naglašavajući da islamski svet nije prošao kroz eru revolucija i borbe za demokratiju i prava građana.

Burke su kao poštanski sandučići

Džonson je takođe oštri kritičar diskriminatorske prakse nošenja burke kod žena. Prošle godine nazvao je takvu nošnju identičnom sa poštanskim sandučetom, koje ima samo jedan otvor.

Pored toga premijer VB je ukazao na sličnosti takve odeće sa fantomkama koje nosi pljačkaši banke, jer prikrivaju identitet. Inače sama burka se nosi kako bi žena prikrila svoju lepotu za muža, ali muškarci nisu u obavezi da isto urade za svoje supruge, pa se praksa našla na udaru optužbi za polnu diskriminaciju.

Džonson je odbio da se uzvini zbog svojih izjava naglašavajući da je njegov argument zapravo liberalan. Pored toga Boris Džonson je bio optuživan za rasizam od strane radikalno levičarskih i ekstremno liberalnih organizacija koje tvrde da je islamofobija rasna mržnj, iako islam nije rasa.

Sam termin islamofobije je pseudo-psihjatrijski jer su sve asocijacije psihijatara na svetu odbil da ga svrstaju na spisak fobije, jer je nemoguće imati fobiju od religije.

Izvor: Dnevna Gazeta/Biznis Insajder

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite