(FOTO) BOJIM SE ZA SVOJ ŽIVOT: Migranti snimljeni kako upadaju u kuće po Somboru, mediji ignorišu!

(FOTO) BOJIM SE ZA SVOJ ŽIVOT: Migranti snimljeni kako upadaju u kuće po Somboru, mediji ignorišu!

„U svojoj državi se bojimo za sopstveni zivot“.

Društvene mreže postale su poslednje utočište građanima Srbije koji žele da se požale na nasilje, a uprkos sistematskoj cenzuri i gušenju slobode govora informacije i dalje sporadično izlaze u javnost.

Dok se u velikim medijima objavljuju neproverene informacije o navodnim napadima na migrante koje nije potrvrdila policija, upadi u kuće naših građana se sistematski ignorišu.

Fotografija migranata kako preskače zid kuće šokirala je društvene mreže, a građani se pitaju koliko često se takvi upadi dešavaju kada prolaznici uspevaju da ih fotografišu na delu.

Nemoguće je sa 100% utvrditi lokaciju gde se desio upad, međutim građani koji su postavili sliku na društvene mreže komentarišu da se dogodio u Somboru u ulici Matije Gupca.

Naši sugrađani koji mesecima žive u strahu izloženi napadima i uništavanjem imovine, ogorčeni nereagovanjem nadležnih organa ovako komentarišu incident:

-Grad Sombor treba sve prazne kuce da stavi na spisak i dostavi MUP-u, i da se to kontrolise. Pa šta će stara čeljad, nemoćna? – kaže jedan građanin, a drugi ističu da ovo nikako nije izolovani incident:

„Uzas, pre 1h je jedan zvonio ćerki mojoj na vrata pa kad je primetio da ima nekog u stanu pobegao, ona prestravljena, ispituju koje su kuće napuštene“ kaže Ljiljana S. Karasic i dodaje:

„Moje dete je u Somboru. Tu više niko nije siguran. Ne razumem, kako mi uvek nastradamo. U svojoj državi se bojimo za sopstveni zivot. Pa oni ce nas proterati iz vlastitih domova“ .

Jedan Somborčanin kaže da svoju humanost treba da iskažu članovi vladajućih stranaka koji podržavaju migraciju „Treba ih odvesti na adrese onih koji su na pozicijama“.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite