Greta napisala članak za Sorošev portal, boriću se protiv patrijarhata i rasizma!

Greta napisala članak za Sorošev portal, boriću se protiv patrijarhata i rasizma!

Teoretičarka zavera o klimatskim promenama Greta Turnberg počela je da se bavi i drugim temama, a iako su mediji mesecima pisali da je netačno da iza nje stoji Džordž Soroš, mala Greta je počela da piše članke za parotale koje direktno finansira liberalni ekstremista Džordž Soroš.

Svoje stavove i ciljeve, simpatizerka marksističkih ekstremista otvoreno je obznanila pišući članak za portal pod imenom Project Syndicate, službeni medij blisko povezan s osuđivanim financijskim manipulatorom Džordžem Sorošem.

Naime, njegova organizacija fond za Otvoreno društvo finansira projekt, dok je Soroš i sam napisao niz članaka za taj portal kroz proteklih 20 godina.

U članku se među nizom tipične histerije i jeftine demagogije navodi i kako su besmisleni protesti isključivo u Evropskim zemljama namenjeni – političarima – kako bi se isti navodno motivisali da deluju „ne zato što mi to od njih tražimo, nego zato što to zahteva nauka.“

Deo članka tako navodi:

Ta akcija mora biti snažna i opsežna. Uostalom, klimatska kriza ne tiče se samo okruženja. Reč je o krizi ljudskih prava, pravde i političke volje. Kolonijalni, rasistički i patrijarhalni sistem ugnjetavanja stvorili su ga i podstakli. Moramo ih sve rastaviti. Naši politički lideri više ne mogu da umanjuju svoju odgovornost – tvrdi teoretičarka zavere.

Greta je ove godine na Tviteru ponosno objavila fotografiju na kojoj je pozirala u majici Antifa-e, nasilne organizacije ozloglašene zbog širenja mržnje.

Nakon što je naišla na niz kritika zbog davanja podrške i reklamiranja marksističkih huligana, Greta je tobože izjavila kako nije znala što natpisi na majici znače.

Izvor: Tribun.hr/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite