NAPOLJE, OVDE NISTE DOBRODOŠLI: Danska oduzima državljanstvima islamistima, vi niste naši građani!

NAPOLJE, OVDE NISTE DOBRODOŠLI: Danska oduzima državljanstvima islamistima, vi niste naši građani!

Danska vlada u cilju borbe protiv islamskog esktremizma i mržnje prema ne-muslimanima, oduzela je državljanstvo još jedom radikalnom islamisti.

Borac Islamske države, treći je u nizu koji više nema status državljanina Danske, prenose novine Berlingske.

Oktobra ove godine parlament Danske je izglasao zakon kojim je olakšao procedure za oduzimanje državljanstva i povećao ovlašćenja ministarstvu za imigraciju,

Za poslednjih mesec dana koliko je zakon na snazi, Vlada ga je primenila već tri puta.

Kurd sa Danskim papirima kome su samo objavljeni inicijali S.K. prvi je danski državljanin kome je skinuto državljanstvo nakon što je priznao da je bio dobrovoljac Islamske države.

Ubrzo nakon toga migrantkinja A.A. stara 30 godina koja je napustila Dansku kako bi se udala za teroristu Islamske države, takođe je ostale bez pasoša, a trenutno služi kaznu u Kurskom zatvoru na severo-zapadu Sirije.

„Našla sam svoju ženstvenost u Raki (glavnom gradu ID)… u Danskoj sam vozila automobil i školovala se, u Danskoj nisam mogla da budem ženstvena. U Raki sam sebi pronaša mesto kao žena, majka i sestra. Osećala sam se zaista zaštićeno. Nikada nećemo osetiti istu slobodu kao u Kalifatu“ rekla je A.A. u intervjuu nakon što je zarobljena u martu ove godine u Siriji.

Identitet treće osobe koje je ostala bez državljanstva je još uvek nepoznat.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite