(VIDEO) NEZAHVALNA DRŽAVA: Rade je ratovao na Kosovu i u Vukovaru, sada živi u šupi bez zdravstvanog!

(VIDEO) NEZAHVALNA DRŽAVA: Rade je ratovao na Kosovu i u Vukovaru, sada živi u šupi bez zdravstvanog!

Radeta su radioamateri pronašli u veoma teškom stanju, sa brojnim povredama i teško obolelog, nakon čega su ga odmah transportovali do bolnice gde je zbrinut…

Foto: Privatna arhiva

Rade Ćirić iz sela Sinja Glava živi u potpunoj nemaštini, u kući bez krova, vrata, prozora. Nema struju ni vodu, nema nijedan dinar prihoda, a na svu muku je oboleo, a nema ni zdravstvenu knjižicu.

Pogledajte u kakvom paklu Rade živi u 2019. godini:

Naime, Rade i njegov rođen i brat su bili učesnici ratova na Kosovu i u Vukovaru, ali su obojica nakon toga rešila da prekinu kontakt.

Sada, zbog njegovog lošeg zdravlja, videli su se nakon mnogo godina. Njegov brat se takođe nalazi u teškom materijalnom stanju, radi u šumi i bavi se sečom drveća, ali i on jedva spaja kraj sa krajem.

Foto: Privatna arhiva

Kada su se braća konačno srela u bolnici gde se Rade trenutno nalazi, suze su im potekle, što zbog bola, uspomena, ali i ponovnog susreta.

Milan Radovanović koji živi u susednom selu kaže kako Rade trenutno prima infuziju i kako se ne oseća dobro.

Rade se žali da ga boli u grudima, da mu je hladno, a na jednu nogu uopšte ne može da se osloni. Sreo se sa bratom u bolnici i to mu je malo popravilo raspoloženje, priča Milan.

Gepostet von Milan Radovanovic am Mittwoch, 4. Dezember 2019

Naime, Radeta su radioamateri pronašli u veoma teškom stanju, sa brojnim povredama i teško obolelog, nakon čega su ga odmah transportovali do bolnice gde je zbrinut.

Milan nam je takođe rekao kako je kuća u kojoj živi Rade totalno uništena, sa rupama u podu, a živi bez vode i struje.

Foto: Privatna arhiva

– Kada smo ga našli, Rade je bio skroz dehidrirao, a kada smo mu dali da pije vodu, jedva je došao sebi. Našli smo ga u kući bez prozora umotanog u par ćebadi. On ima povrede po rukama i nogama jer živi u nehumanim uslovima, objašnjava Radovanović.

Ni Rade ni njegova porodica nema novca da plati troškove lečenja, a potrebna im je odeća i obuća.

– Ovom čoveku treba hitno pomoći. Njegovo stanje je bilo toliko loše da kada smo ga našli nije imao ni vodu za piće, a za hranu da ne govorimo. Svi koji su voljni da pomognu mogu kontaktirati Milana Radovanovića iz Radio kluba Pirot.

Takođe, možete uplatiti novac na ovaj žiro račun.

115-0038166002212-65

Izvor: Espreso

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite