Čak 60% migranata dobija penzije, ali nemaju ni jedan dan radnog staža!

Čak 60% migranata dobija penzije, ali nemaju ni jedan dan radnog staža!

Italijanski list Il Giornale razotkrio je zapanjujuće podatke koji pokazuju da 60 posto imigranata koji u Italiji primaju penziju, nisu nikad radili u toj zemlji.

Foto: Flickr

Od 96.000 građana iz država van Evropske Unije koji primaju italijansku penziju, njih 60.000 nikad nije radilo niti uplaćivalo poreze u Italiji.

To znači da 60 posto imigranata u Italiji kojima italijanski porezni obveznici isplaćuju penziju, nisu nikad radili niti uplaćivali doprinose u penziono osiguranje u toj zemlji.

Službeni pokazatelji italijanskog penzionog osiguranja govore da su 2017. godine 96.743 osobe koje nisu državljani Evropske Unije, primale penzije. Od tog ukupnog broja njih 60.000 primalo je penzije koje nisu pokrivene prethodno uplaćenim doprinosima.

Većina imigranata koji primaju takve penzije odnosi se na članove imigrantskih porodica, koji su stekli pravo na useljenje u Italiju zahvaljujući principu takozvane „lančane imigracije“, gde članovi uže porodice imaju pravo da se usele u zemlju ako jedan od njih dobije azil. Zatim su nakon određene starostne dobi stekli i pravo na penziju bez da rade.

Izvor: Il Giornale

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite