Uhapšen Marko Bastać jedan od lidera opozicije! Optužuje Vučića za progon…

Uhapšen Marko Bastać jedan od lidera opozicije! Optužuje Vučića za progon…

Predsednik opštine Stari grad, Marko Bastać, priveden je rano jutros sa još nekoliko njegovih najbližih saradnika, a razlog je svedočenje Bastaćevog kuma Lazara Lešnjaka, koji je ga je optužio za navodnu iznudu novca i prebijanje. Bastaće kaže da vreme hapšenja koje se desilo rano ujutru pokazuje da se radi o zastrašivanju, a kako naglašava motiv za celu aferu bilo skidanje plakata Aleksandra Vučića. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, jutros su pozvali predsednika opštine Starigrad i još četiri osobe da policiji daju izjavu u svojstvu građana u okviru predistražnog postupka koji se vodi povodom tvrdnju njegovog kuma Lazara Lešnjaka.

Više javno tužilaštvo pokrenulo je predistražni postupak u cilju utvrđivanja postojanja krivičnog dela iznuda, potvrđeno je u MUP-u.

Nakon davanja izjava u prisustvu advokata svi su napustili službene prostorije policije.

Bastać se oglasio na svom Fejsbuk profilu povodom hapšenja koje naziva protivravnim:

Jutros, malo posle sedam časova policija je došla na moju kućnu adresu. Povod je lažna prijava koju je Lazar Lešnjak izneo u specijalnoj emisiji na televiziji Pink.

Kako su mi advokati rekli, u pravnom smislu reč je o protivpravnom aktu u kome mene, subotom u ranim jutarnjim časovima defacto hapse, iako sam kada sam tamo došao, dao izjavu u svojstvu građanina.

Po pitanjima koja su mi postavljali, jasno se vidi da su me tretirali kao osumnjičenog. Sve ovo se dešava nakon što policija već nedeljama kampuje u opštini i saslušava svakog ko je sa mnom popio kafu, u pokušaju da dokažu nedokazivo. Tvrdim da je nedokazivo, jer se ništa od toga o čemu su me pitali nikada nije desilo.

Nikada nije bilo sastanka na kome sam maltretirao Lešnjaka, nikada od njega nisam tražio nikakve pare. Pravi povod za moje privođenje je bilo skidanje Vučićeve slike sa nadvožnjaka. On me je nakon toga u još jednoj specijalnoj emisiji na TV Pink, na bazi dogovora sa Lešnjakom, i optužio i osudio.

Sve što se dešava nakon toga jeste zloupotreba institucija od kojih se traži da pronađu nekakve dokaze za moje hapšenje. Odbio sam da idem na njegov poligraf i učestvujem u tom ružičastom rijaliti postupku. Odbijam i da ćutim, iako znam da se neće završiti na ovom. Znam da će nastaviti da me proganjaju kao osobu koja obaveštava javnost o tome kako Vesić, Vučić i ostatak SNS-a maltretiraju Beograđane, uništavaju Srbiju i bezočno kradu. Neće me ni uplašiti, ni sprečiti ovim montiranim političkim procesom u pokušaju.

Izvor: Telegraf/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite