ŠIKANIRANJE: Roditeljima oduzeta ćerka, odbili su da joj hirurški uklone grudi i promene pol!

ŠIKANIRANJE: Roditeljima oduzeta ćerka, odbili su da joj hirurški uklone grudi i promene pol!

Odbijanje da ćerku staru 15 godina odvedu na „terapiju“ promene pola, koštalo je bračni par starateljstva.

Pre dve godine porodica po prvi put je odbila zahtev maloletne ćerke da je podvrgnu proceduri promene pola, to jest hormonalne terapije prenosi YLE, a sada im je oduzeto pravo na starateljstvo.

„Imala je 15 godina i nismo se složili da treba da uzima hormone“ kaže majka.

„Prvo se oblačila veoma provokativno, samo par meseci pre nego što je nastao problem devojčica je promenila stil i počela da nosi mušku odeću kao i grupa njenih novih prijatelja“ navodi majka.

„Rekla je da želi da počne terapiju hormona momentalno i da kasnije ukloni grudi“. Roditelje je policiji prijavila jedna od prijateljica ćerke.

„Očito, je da sam se osećala loše da moje ćerka želi to da uradi, ali najgora stvar je da su se nadležni složili sa tim. Bili smo naivni i mislili smo da nadležni i lekari razmišljaju racionalno. To je bila velika greška“ rekao je otac za YLE.

Tinejdžerka koja sada tvrdi za sebe da je muškarac retko razgovara sa roditeljima.

Nakon što je gledao video snimke svoje čerke posle 6 meseci hormonske terapije otac je rekao, „bez da budem preterano dramatičan, možete da vidite da joj se promenio glas, izgled i ličnost, kao da je dete ubijeno“.

Broj dece koja žele da promene pol je eksplodirao nakon ekspanzije libralnih i neo-marsističkih stereotipa da je moguće biti rođen u pogrešnom telu i promocije radikalne ideologije transrodnosti.

Broj operacije u Velikoj Britaniji je od 94 godišnje 2010. godine skočio na 2.519. u 2018. godini, a najmlađi pacijent je imao 3 godine.

Klinika u gradu Tempere u Finskoj imala je porast od 4 puta više operacija mladih osoba nego pre 6 godina.

Izvor: Dnevna Gazeta/YLE

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite