DRAMA U CG: Migrant pokušao da ubije još jednog policajca, ali mu je pištolj zakočio…

DRAMA U CG: Migrant pokušao da ubije još jednog policajca, ali mu je pištolj zakočio…

Troje uhapšenih zbog sumnje da su svirepo ubili policajca u Igalu negirali da su počinili zločin.

Foto: Facebook

Nakon što je hicem iz pištolja usmrtio policajca Milutina Lekovića, migrant Luan Hasanaj pokušao je da ubije i njegovog kolegu Aleksandra Kilibardu, ali mu je pištolj zakočio.

Četrdesetjednogodišnji policajac sa kolegom priveo je troje albanskih državljana u pograničnom pojasu – Nure Hasanaj (67) i njena dva sina Luana (43) i Lulzina (49). Nakon što su ih smestili na zadnje sedište službenog automobila, strani državljani razmenili su nekoliko reči na albanskom, a onda je Luan pucao Lekoviću u potiljak.

– Kilibarda je počeo da se rva sa njima, a ovaj je okrenuo cev pištolja prema njemu i pokušao da opali, ali je pištolj zakočio. Uspeli su da pobegnu, a policajac je ostao da pomogne povređenom kolegi – rekao je izvor Vijesti.

Par sati kasnije uhapšeni su u Sutorinskom polju, dok su pokušavali da pobegnu u Hrvatsku. Kada ih je policija opkolila Luan je tada ponovo potegao oružje, tvrde izvori Vijesti iz istrage.

– Kada su kolege izašle iz službenog automobila i krenule ka njima, potegao je pištolj i ispalio šaržer u automobil, ne reagujući na upozorenja. Tek tada pogođen je u ruku kojom je držao pištolj, čime je onesposobljen za dalji napad, a potom su uhapšeni.

Isti sagovornik objasnio je da je kesa iz koje je Luan izvadio pištolj, bila kod Nure Hasanaj. Njih troje sinoć su pred višim državnim tužiocem tvrdili da ne znaju ništa o ubistvu policajca.

Nakon saslušanja određeno im je zadržavanje do 72 sata, a na teret im se stavlja krivično delo – teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način na štetu službenog lica u vršenju službene dužnosti, u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija a u vezi sa krivičnim delom – nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Ranije juče iz Uprave policije saopšteno je da Albanija potražuje Luana i Lulzina zbog ubistva s predumišljajem i nedozvoljenog držanja oružja, odnosno pokušaja ubistva, dok je za njihovom majkom raspisana nacionalna poternica zbog krivičnih dela – pretnja.

Izvor: Srbijadanas.com

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite