SRBIJI PREKIPELO: Pokrenuta velika peticija protiv migracije!

SRBIJI PREKIPELO: Pokrenuta velika peticija protiv migracije!

Kampanja „Nećemo naseljavanje migranata u našem gradu” zvanično počinje danas nakon predstavljanja skupljanja peticije protiv migrantske politike.

lokalne vlasti u Čačku, naseljavanja migranata i izgradnje migrantskog centra, izjavio je lider Dveri Boško Obradović na današnjoj konferenciji za medije.

Obradović je istakao da nakon izjave Aleksandra Vučića iz Atine, da je Srbija spremna da prihvati migrante iz Grčke, kako je naveo, postaje svima jasno da se postepeno ostvaruje plan da se sela i unutrašnjost Srbije naseli migrantima.

„ Aleksandar Vučić veoma precizno i posvećeno po uzoru na Angelu Merkel ostvaruje plan da Srbija bude naseljena migrantima. Ona je rešila problem nataliteta u Nemačkoj tako što je uvezla migrante i ispada da tako nešto treba primeniti i ovde u Srbiji i da će to doneti ekonomski rast i novu radnu snagu za srpsku privredu”, rekao je Obradović dodajući da Srbija sada ima dvostruki problem.

„Sa jedne strane naši mladi ljudi i čitave porodice odlaze iz Srbije u inostranstvo što će se posebno povećati za nekoliko meseci kada Nemačka potpuno liberalizuje ulazak nove radne snage van EU na teritoriju Nemačke, a sa druge strane imamo i vraćanje migranata u Srbiju koji nisu dobili azil u nekoj od evropskih država i na taj način će se ovde napraviti potencijalni najveći migrantski centar u Evropi”, izjavio je Obradović.

On ističe da su Dveri unapred zauzeli stav na nivou grada i tog razloga oni pokreću kampanju i peticiju za skupljanje potpisa za poništavanje odluke Skupštine grada o unapređenju položaja migranata i protiv izgradnje migrantskog centra u Čačku.

„Očekujemo veliku podršku naših sugrađana za ovu peticiju, jer bi smo na ovaj način najbolje sprečili probleme sa kojim su se suočili građani mnogih drugih mesta u Srbiji gde su migranti već smešteni. Ova peticija biće skupljana od strane naših aktivista na štandovima koji će biti postavljeni na više lokacija u gradu, po selima i naravno svako ko bude hteo da potpiše može to učiniti i u prostorijama Gradske organizacije Dveri u Čačku svakog radnog dana od 9 do 16 časova”, izjavio je Obradović.

Nakon obraćanja, lider Dveri je prvi potpisao peticiju, a nakon njega to su učinili i prisutni odbornici Dveri u Skupštini grada Čačka.

RINA

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite