(VIDEO) SUKOBI ZBOG DOLASKA VUČIĆA: Orilo se Kosovo je Albanija i UČK, UČK…

(VIDEO) SUKOBI ZBOG DOLASKA VUČIĆA: Orilo se Kosovo je Albanija i UČK, UČK…

Pred sastanak vođa Zapadnog Balkana o „malom Šengenu“ u Tirani su se okupili građani na protestu protiv sporazuma koji je inicirao predsednik Srbije.

Protest, koji je organizovao pokret Samoopredeljenje, okupio je protivnike ove inicijative i dolaska predsednika Vučića u Tiranu na skup, koji su nosili transparent sa zastavom velike Albanije, albansku zastavu, skandirali „UČK, UČK…“, zviždali i uzvikivali poruke nezadovoljstva, uz pominjanje Vučićevog imena.

Portal Balkanveb je preneo da je protest održan u parku pored Predsedništva, gde su se, kako se navodi, okupili brojni aktivisti, koji glasno uzvikuju da je „Kosovo srce Albanije“.

„Demonstranti uzvikuju i da je „mali Šengen velika Srbija“, albanskom premijeru Ediju Rami poručuju da radi protiv interesa Kosova, a u korist „velike Srbije“, a Vučiću da prestane da negira masakr u Račku nad civilima.

Demonstranti su nosili zastave i transparente, a čule su se i pištaljke. Veliki broj policajaca je prisutan i mnogo novinarskih ekipa.

Pojedini albanski mediji navode i da je na protestu došlo do sukoba policije i demonstranata.

Nekoliko učesnika se obratilo putem megafona, a na brojnim transprentima ispisane su poruke na albanskom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Tirani, gde će danas i sutra učestvovati na sastanku lidera Zapadnog Balkana o „malom Šengenu“.

Oko 17h počeo je trilateralni sastanak predsednika Srbije Vučića, premijera Albanije Edija Rame i premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva.

Oni će oko 19 sati u hotelu Rogner, prisustvovati donatorskom koncertu „Nikada nećete biti sami“.

Izvor: B92/Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite