(VIDEO) Grupa Hrišćana zapalila produkciju Netflix-a, zbog serije o gej Isusu!

(VIDEO) Grupa Hrišćana zapalila produkciju Netflix-a, zbog serije o gej Isusu!

Emisija o gej Isusu, očito dizajnirana da širi netoleranciju i mržnju prema hrišćanskoj zajednici nije povučena ni nakon peticije koju je potpisalo 2 miliona ljudi, a sve se završilo nasiljem. 

Brazilska policija pokrenula je istragu prošlog četvrtka nakon što se na društvenim mrežama pojavio video koji pokazuje hršćanske grupe kako molotovljevim koktelima napadaju sedište produkcije čija je emisija na božićnom programu Netflixa na uvredljiv način prikazala Isusa kao homoseksualca.

Božićni special Netflixa pod nazivom The First Temptation of Christ (Prvo iskušenje Hrista), prikazuje Isusa koji je svog dečka doveo kući kako bi ga upoznao sa Josipom i Marijom. Reč je o filmu brazilske grupe Porta dos Fundos.

Ipak, mnogima se nije svidela „blasfemična“ predstava na poznatom mediju pa je grupa hrišćana svoje nezadovoljstvo iskazala napadom na produkcijske prostorije Porte dos Fundosa u Rio de Žaneiru, i to na Badnu noć.

Radnik obezbeđenja koji je čuvao objekat brzo je ugasio požar, dok su demonstranti iz skupine Zapovedništvo narodne pobune preuzeli odgovornost za napad i istakli da je Porta dos Fundos „marksistička skupina“ koja pokušava „ da uništi naš narod, naša verovanja, naše nematerijalno nasleđe“.

Napad je navodno bio „pokušaj traženja pravde“ za „sve Brazilce protiv bogohulnog, buržujskog i anti-patriotskog stava,“ rekli su anonimni izvori.

Policija je identifikovala motocikl i još jedno vozilo koji su sudelovali u napadu te je rekla da postoje najmanje četvorica osumnjičenih.

Pre emitovanja emisije koja vređa hrišćansku zajednicu pokrenuta je peticija protiv emitovanja anti-hrišćanske emisije koja je sakupila čak 2 miliona potpisa, međutim ni to nije bilo dovoljno da je Netflix povuče.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite