Šešelj traži da Srbija sprovede intervenciju u Crnoj Gori!

Šešelj traži da Srbija sprovede intervenciju u Crnoj Gori!

Vojislav Šešelj, predsednik Srpske radikalne stranke pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vladu Srbije da se maksimalno angažuju na planu zaštite Srba koji žive u Crnoj Gori, navodeći da predsednik države ima svako pravo da se meša ukoliko su ugrožena ljudska prava i slobode.

On je konstatovao da su ljudska prava srpskog naroda u Crnoj Gori ugrožena u ogromnoj meri i da to zahetva intervenciju Srbije. On je kazao i da predsednik nema pravo da kaže da ne može da se meša u unutrašnje odnose Crne Gore.

Lider radikala istakao je i da bi Srbija trebalo zvanično da se obrati Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija kako bi bila doneta odgovarajuća rezolucija.

„Ovo nije mala stvar, udara se i na nacionalne i verske slobode i prava. SPC je na području Crne Gore starija od Crne Gore, to je crkva koju je tamo utemeljio Sveti Sava i manastir Ostrog postoji mnogo duže od vremen koje je to područje proveleo u državi Crnoj Gori. Na delu je pokušaj režima izdajnika, diktatora i mafijaša Mila Đukanovića da otme sakralne objekte Srpske pravoslavne crkve stare po više stotina godina. To ugrožava egzistenciju srpskog naroda u Crnog Gori, SPC u celini i srpski narod u celni“, rekao je lider SRS.

Upitan da prokomentariše reakciju predsednika Vučića na usvajanje spornog zakona, Šešelj je kazao da ne samo da je suviše blaga, već su mu u crnogorskim medijima i „dosolili“, pa je ispalo da smatra da je Crnogorska pravoslavna crkva autokefalna.

„Vučić je to negirao, ali morao je mnogo oštrije da reaguje jer je SPC sastavni deo srpskog nacionalnog bića, bio neko više ili manje religiozan, bio neko vernik ili ne bio“, naveo je lider radikala.

Izvor: Danas

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite