(VIDEO) NOVOGODIŠNJA NOĆ U BRISELU: Pucnjava, požari, 211 uhapšenih i jedan mrtav migrant…

(VIDEO) NOVOGODIŠNJA NOĆ U BRISELU: Pucnjava, požari, 211 uhapšenih i jedan mrtav migrant…

Središte EU i glavni grad Belgije na novogodišnju noć bili su poprište apsolutnog haosa, paljenja, uništavanja imovine uz više od 200 hapšenja, prenosi portal Spectr.

Preliminarna izveštaji govore da je najmanje 211 osoba uhapšeno tokom noći zbog kaznenih dela u rasponu od požara do ispaljivanja pirotehničkih sredstava prema ljudima do vandalizma.

Najmanje 21 automobil i skuter zapaljeni su ili oštećeni u eksplozijama pirotehnike, a ekipe za gašenje požara morale da ugase oko 75 zapaljenih kanti za smeće

Portal HLN izvestio je i o uništavanju stanica i vozila javnog prevoza. Na jednom od tramvaja pirotehničkim sredstvima uništeni su prozori; na stanici metroa Erasmus dva voza išarana su grafitima; skladište autobusa uništeno je u Sint-Pietespleinu; policijski automobil uništen je na tramvajskoj pruzi u Raadspleinu.

U sukobu s nepoznatom osobom stradao je i jedan imigrant nepoznatog porekla koji je izboden nožem.

Pored svega navedenog, pro-EU vlasti su iskazale zadovoljstvo što je ovaj doček prošao bez „većih nereda“ kakvi su zabileženi prošle godine, a zasluge za to pripisane su većem broju policije.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite