OSVETA POSLE MNOGO GODINA: Žrtva ubila sveštenika pedofila, nabio mu krst u grlo!

OSVETA POSLE MNOGO GODINA: Žrtva ubila sveštenika pedofila, nabio mu krst u grlo!

Mladić star 19 godina uhapšen je zbog sumnje da je mučio i ubio svećenika gurajući mu raspeće u grlo. Veruje se kako je 19-godišnjak bio žrtva zlostavljanja dotičnog sveštenika.

Sveštenik Roger Matasoli (91), bio je optužen za seksualno zlostavljanje najmanje četvorice dečaka u razdoblju između 1960. i 2000., ali se veruje da iza njega postoji na desetine žrtava, prenosi Metro.

Nakon optužbi otpušten je sa svešteničke dužnosti u Agnetzu, na severu Francuske, ali se kasnije pokazalo da je zbog „greške“ u protokolu bio i dalje u službi u istom mestu sve do kraja 2018.

Matassoli je pronađen u svom domu prošlog meseca, a na njegovu telu bilo je tragova mučenja. U ustima je imao raspeće zbog čega se ugušio tokom napada.

Osumnjičeni je uhapšen jer je vozio Matassolijev auto te je odvezen u bolnicu na psihijatrijsko promatranje. Naknadno je optužen za ubistvo sveštenika.

Lokalni mediji navode kako je osumnjičeni pod imenom Aleksandre radio kod ubijenog sveštenika kao kućepazitelj te da je kuću navodno morao da čiti go. Njegov otac je izjavio da je radeći za Matassolija mladićevo mentalno zdravlje postalo znatno gore.

Začudo, otac mladića navodno je takođe kao dijete bio meta zlostavljanja od strane Matassolija, što je rezultiralo samoubistvom dede nakon što je to saznao. Otac je takođe pokušao da izvrši samoubistvo tvrdeći kako je Matassoli „uništio čitavu porodicu.“

Biskup Jacques Benoit-Gonnin izjavio je da je Matassoli uklonjen iz službe 2009., nakon što su u javnost isplivale informacije o njegovim zlostavljanjima. Međutim, iste godine je penzionisan, ali je nastavio da prima platu sve do 2018.

Izveštaji navode kako je Matassoliju bilo dopušteno da nastavi da radi zbog „crkvene greške“ i zbog sukcesije biskupa koji su se bavili tim problemom.

Izvor: Metro

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite