USTAŠKE METODE MILOVIH JURIŠNIKA: Pretučen sveštenik SPC u Nikšiću, tukli ga i vređali!

USTAŠKE METODE MILOVIH JURIŠNIKA: Pretučen sveštenik SPC u Nikšiću, tukli ga i vređali!

Sveštenik Mirko Vukotić, fizički je napadnut danas oko 12 sati u Nikšiću ispred gradske kapele na Trgu Šaka Petrovića.

Nikšićanin Uroš Kaluđerović je uz pretnje i psovke nasrnuo na sveštenika udarivši ga pesnicom u glavu. Svedoci kažu da je napadač vređao vernike i SPC.

Naime, dana 3. januara oko podneva u gradskom parku u Nikšiću, lice U. K. je ničim izazvano prolazeći pored nikšićkih sveštenika Slobodana Jokića, Ostoje Kneževića i Mirka Vukotića uputio niz uvreda i psovki, pozive na progon i linč SPC i njenog sveštenstva i vernika, koristeći najprizemnije psovke.

Sveštenik Vukotić mu je prišao bliže rekavši: „Izvini brate da li se poznajemo, i koji je razlog takvog agresivnog ponašanja?“

Umesto odgovora, pomenuto lice ga je pesnicom snažno udarilo u predelu lica, od zadatog udarca sveštenik se jedva održao na nogama i njegove naočare su odletele pod obližnje vozilo. I nakon ovog čina napadač je nastavio da upućuje pretnje i psovke udaljujući se u pravcu gradske kapele. Brojni građani, koji su se slučajno zatekli na licu mesta su bili zatečeni i izrazili svoju spremnost da svedoče o ovom sramnom događaju.

O ovom kriminalnom činu, napadu na sveštenika – službeno lice SPC obaveštena je policija, koja je privela prestupnika u prostorije CB. Napad na svešteno lice je kažnjivo po KZ CG, u smislu raspirivanja verske i nacionalne mržnje i ugrožavanja lične sigurnosti, navodi se u saopštenju Crkvene opštine Nikšić.

Oni su saopštili i da očekuju oštru i nedvosmislenu osudu ovog sramnog čina od Predsednika države, Vlade i grada Nikšića. Podsećamo da je predhodnih dana tzv. Komitski pokret pretio napadima na hramove SPC, sveštenike i Srbe u Crnoj Gori.

Izvor: IN4S/Pravda

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite