(VIDEO) HLADNOKRVNI VUČIĆ IGNORISAO INVALIDE: Poslanik ga zamolio da primi ratne veterane, ali…

(VIDEO) HLADNOKRVNI VUČIĆ IGNORISAO INVALIDE: Poslanik ga zamolio da primi ratne veterane, ali…

„Pomaže Bog svima koji danas slave Badnji dan i Božić u Srbiji i svim Srbima, van Srbije ma gde bili“, rekao je pozdravivši prisutne, u Skupštini Srbije, nezavisni narodni poslanik, Miladin Ševarlić, dodavši da je ovu konferenciju za medije sazvao po treći put na istu temu da bi zamolio, još jednom, Predsednika Srbije da bude predsednik svih građana Srbije.

„Do sada sam Predsednika Srbije dva puta molio – jednom na prenarnoj sednici Skupštine Srbije, a drugi put na konferenciji za novinare, neposredno posle te sednice – no, nažalost on nije reagovao na moju molbu, te nije udostojio veterane otadžbinskih ratova, koji danas 95 dan provode pod šatorima u Pionirskom parku, između Predsedništva i Skupštine Srbije, da primi na sastanak kod sebe u ured ili da ih poseti kod njihovih šatora. ć

„I ovaj, treći put, molim ga da to učini, da sasluša njihove razloge protesta, jer je ne primereno da oni koji su branili otadžbinu 95 dana sad provode pod šatorima i uslovima u kojima su bili i na ratištima, a ne dočekuju Badnji dan i Božić sa svojim porodicama, kao što nisu ni prethodnu Novu godinu po Gregorijanskom kalendaru“, istakao je dr Ševarlić.

On je i dodao da ne veruje da Aleksandar Vučić ne zna da su veterani i borci otadžbinskih ratova prisutni u Pionirskom Parku i da ne veruje da nije upoznat sa razlozima njihovog protesta, te da i ne veruje da nije imao vremena da ih primi.

„Jer ako je imao vremena da preleti preko Atlantika i susretne se sa zlikovcem Klintonom, koji ga je potapšao po ramenu,; i imao vremena da se ko zna koliko puta susretne sa zlikovcem Blerom, koga je imenovao za svog savetnika; i imao vremena da pozove na konvenciju svoje partije nemačkog kancelara, za vreme NATO bombardovanja Srbije i Crne Gore, Šredera, ne verujem da nema vremena da pozove na razgovor i sasluša veterane otadžbinskih ratova, kao što je to mnogo puta činio sa različitim grupama koje su protestvovale po različitim osnovama, te da učini barem inicijativu kod nadležnih organa da bi se rešili njihovi gorući problemi, kao što je to učinio po pitanju enormnih kreditnih i kametnih obaveza za stambene kredite u švajcarskim francima ili po nekim drugim pitanjima“, primetio je i predložio narodni poslanik profesor Ševarlić.

„Nadam se da će ova moja konferencija za novinare dopreti do Predsednika Republike i da će pronaći vremena, budući da neće biti danas sa Srbima u Crnoj Gori, da će delić tog vremena, koji je bio rezervisao za srpski narod u CG, posvetiti veteranima u Pionirskom parku. Kako radili, tako nam Gospod Bog pomogao“, na kraju, pomenute konferencije za medije u Skupštini Srbije, prof. dr Ševarlić je zaključio prekrstivši se pri tom.

Izvor: Srbin.info

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite