(FOTO) NIKO NE ŠIRI MRŽNJU KAO LIBERALI: Salvini prikazan kao hrišćanska svinja, sa Isusom!

(FOTO) NIKO NE ŠIRI MRŽNJU KAO LIBERALI: Salvini prikazan kao hrišćanska svinja, sa Isusom!

Liberalno-levičarski establišment postao je poznat po svojoj okoreloj mržnji prema suverenističkim pokretima i strankama, ali su plakati u Italiji prevršili svaku meru.

Trenutno najpopularniji političar u Italiji, bivši ministar policije Mateo Salvini ponovo se našao na meti svojih političkih protivnika, u kampanju plakatiranja koja odiše mržnjom prema osobama koje su hrišćanske vere.

U gradu Torinu oblepljeni su plakati na kojima Salvini nosi majicu sa natpisom Policija, krst oko vrata na kome se nalazi razapet Isus i ima glavu svinje. Ispod plakata napisano je glasajte za Metea Svinju.

Lider lige prokomentarisao je na svom Fejsbuku, da su za njega „uvrede ovakvih morona kao ordenje“. Žao mi je svih policajaca koje Demokrate nazivaju pandurima napisao je popularni desničar.

Koliko se vi plašite Lige? Dođite na skup 26 januara Emilia-Romagna i Calabria, pobedićemo – poručio je Salvini građanima.

Fejsbuk se takođe našao na meti kritika, jer nije zabranio plakate mržnje iako se očito kose sa njihovim standardima po pitanju govora mržnje, a Italijani se pitaju kakva bi bila reakcija društvenih mreža da su ovakvi plakati upereni protiv migranata ili neke druge manjine.

Izvor: Dnevna Gazata

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite