(VIDEO) Obrenovčani izbacili migranta iz kafića, napad na konobare i udaranje glavom u sto!

(VIDEO) Obrenovčani izbacili migranta iz kafića, napad na konobare i udaranje glavom u sto!

Dan za danom incidenti sa migrantima.

Uprkos cenzuri na društvenim mrežama i odbijanja države da zaštiti elemenstarno ljudsko pravo na slobodu govora, internet je i dalje poslednje utočište žrtava migrnatskih napada, mesto gde mogu da se požale na one teme koje veliki deo medija cenzuriše. U toku 2018. godine počinjeno je više stotina krivičnih dela koje su izvršili migranti.

Novi video snimak iz Obrenovca koji pokazuje nasilničko ponašanje ekonomskih migranata i azilanata u Srbiji, Klip je objavilo udruženje Levijatan uz upozorenje državi, a evo šta su imali da kažu:

„Migranti nastavljaju sa maltretiranjem stanovnika Obrenovca. Ovo je snimak iz lokala gde napadaju radnike bez ikakvog razloga i prave probleme. Sva sreća pa nisu potezali noževe. Do sledećeg puta. Apelujemo da se ovaj „problem“ što pre reši. Srbija nije autobuska stanica“.

Migranti u 2018. godini počinili 113 krivičnih dela u Šapcu, preko 100 u Beogradu, Vranju, Valjevu…

U Srbiji je tabu to da migranti krše zakon. Vlasti ćute i o organizovanom krijumčarenju migranata koje je, prema EU, na balkanskoj ruti najizraženiji problem posle krijumčarenja droge. Ćuti se i o nevoljama koje zbog ovog novog oblika kriminala imaju MUP, Vojska, bezbednosne službe, tužioci i sudije. Pre svega – građani Srbije.

Evropski mediji sve više se bave kriminalom migranata i napadima na tradiciju i kulturu zapadnih društava, a naš politički vrh potura tezu da migranti Srbiju spasavaju od demografske i druge bede. Ovih dana stigli su prvi podaci kroz odgovor ministra policije Nebojše Stefanovića na poslaničko pitanje Marije Janjušević iz „Dveri“.

Ministar piše da su 142 iregularna migranta 2018. izvršila 101 krivično delo u Beogradu, Vranju, Valjevu, Novom Pazaru, Somboru, Subotici, Kikindi, Sremskoj Mitrovici i drugde. Ove godine, do oktobra 162 iregularna migranta počinila su 113 krivičnih dela u Šapcu, već pomenutim i drugim mestima.

Dakle, za 22 meseca 304 iregularna migranta počinila su 214 krivičnih dela, prosečno deset mesečno. Ministar ne daje bilans i strukturu ovih krivičnih dela od 2010/11, otkad imamo priliv migranata. Ne osvrće se ni na kriminalitet migranata koji nisu evidentirani jer se kriju po šumama i napuštenim objektima.

Pa ni za ona 22 meseca Stefanović (inače i potpredsednik Vlade) ne precizira: koja krivična dela su izvršili migranti, ko su žrtve, da li su izvršioci otkriveni, da li su krivično gonjeni, koliko je osuđenih, na koju kaznu i koliko je postupaka obustavljeno zbog bekstva okrivljenih migranata. Ne pominje obeštećenje zbog imovinskih krivičnih dela, dok su u EU neke policije dobile pravo da migrantima uzmu novac i zlatan nakit čak i za plaćanje troškova boravka.

Ministar izveštava da su nam ove godine, do 25. novembra, došla 11.663 migranta u nameri da zatraže azil, što je učinilo 230 njih, ali ne iznosi procenu broja migranata van evidencije, šta vlast čini da ih otkrije, popiše, prosledi u prihvatne centre i tako uspostavi neku kontrolu nad njihovim boravkom.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite