(VIDEO) ITALIJANI PROTESTOVALI: Crnogorci ne dirajte srpske svetinje!

(VIDEO) ITALIJANI PROTESTOVALI: Crnogorci ne dirajte srpske svetinje!

Italijanska organizacija Una voce nel silezio organizovala je protestni skup ispred konzulata Crne Gore u Milani, u znak podrške Srbima u Crnoj Gori koji su se kako kažu našli na udaru diktatorskog režima Mila Đukanovića. 

Kako za Dnevnu Gazetu kaže Stefano Pavezi, organizator skupa, Srbi su diskriminisani širom regiona, uključujući i užasne uslove života kojima su izloženi na Kosovu, a Italijani žele da Evropa sazna za nepravdu koja se čini Srbima.

Pavezi ističe da je Evropska unija pokazala licemerje kada su u pitanju Srbi, jer ih ne zanima direktno i nedvosmisleno kršenje ljudskih prava iako su u nekim drugim slučajevima spremni da se mešaju u unutrašnja pitanja stranih država pa čak i da uvode sankcije, kada su Srbi u pitanju vlada potpuna ravnodušnost.

Govor Stefana Pavezija prenosimo u celini:

Danas, volonteri Glasa u Tišini, odlučili su se sastati ispred Konzulata Crne Gore kako bi iskazali svoju solidarnost sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom.

27. Decembra je, od strane crnogorske skupštine, usvojen zakon koji je provokativno nazvan „zakon za versku slobodu“ kada je ono, u stvari, baš sve suprotno tome.

Tokom sednice, kada je i izglasan taj sporni zakoni, uhapšeni su srpski poslanici iz opozicije a, od tog dana, u celoj Srbiji i Crnoj Gori hiljade ljudi je na ulicama kako bi protestvovalo protiv tog zakona.

U tekstu zakona se nalaze članci koji govore o oduzimanju svih crkvenih poseda koja nemaju vlasnički akt pre 1918. godine. Kako ovaj zakon može biti verska sloboda ako se na taj način poništava mogućnost ispoljavanja nečijeg vrrskog uverenja?

Glas u Tišini, koji se od svog osnivanja bori za prava Hrišćana, ne može dopustiti da jedna država odluči da samovoljno oduzme crkve, manastire, svetinje kao i ostala mesta za bogosluženje.

Danas, krstom i svojim glasom, želimo da ispoljimo našu bliskost sa našom braćom hrišćanima iz Srbije i Crne Gore, koja doživljavaju, može se reći, frontalni napad uobičajenih svetskih sila, koji žele da unište Tradiciju jednog naroda.

Niste sami, mi Italijani i Evropljani protestvujemo zajedno sa vama kako bi povratili one vrednosti mira i nade čiji je nosioc sve i jedna crkva, kako ovde tako i u onim zemljama koje već predugo trpe mučenje.

BONUS VIDEO: Više o tome kako će migranti ponoviti Srbiji scenario sa Kosova, kao i svedočenja o napadima na naše građane od strane azilanata, možete videti u emisiji produkcije Centar:

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite