(VIDEO) LOV NA MIGRANTE: Grci upali u ilegalni štek, istukli ih i izbacili im stvari na ulicu!

(VIDEO) LOV NA MIGRANTE: Grci upali u ilegalni štek, istukli ih i izbacili im stvari na ulicu!

Grčka je proključala!

Na grčkim ostrvima Lezbos i Hios rano jutros izbili su sukobi policije i stanovnika ostrva koji protestuju zbog izgradnje pritvorskog centra za migrante. Na Tviteru su se pojavili i prvi snimci incidenata u Hiosu, na kome se lokalni stanovnici fizički obračunavaju sa migrantima i izbaciju ih na ulicu.

Stanovnici ostrva su pokušali da spreče dolazak policije za razbijanje demonstracija i početak radova. Policija je ispalila suzavac na ljude koji su se okupili, pokušavajući da spreče brodove da pristanu.

Grčka vlada je poručila da će nastaviti sa planiranom izgradnjom novih objekata, koji bi zamenili postojeće prenatrpane kampove, prenosi AP.

Mnogi građani ostrva i lokalne vlasti protive se tim planovima, smatrajući da bi migranti i azilanti trebalo da se prebace u kontinentalni deo Grčke.

Pročitajte još:
VELIKA MISTERIJA? Širom Evrope migranti zaraženi Koronom, a Srbija tvrdi da nemamo ni jedan jedini slučaj!
RATNA ZONA: Švedska se po broju eksplozija izjednačila sa Avganistanom!
(FOTO) SADA MU SE NE SMEJU: Orban u rekordnom roku digao natalitet za 9.4%, migranti mu ne trebaju!

Rojters navodi da je oko 500 ljudi na Lezbosu pokušalo da onemogući istovar teške mašinerije, kao i da su potom izbili sukobi pošto su građani pokušali da blokiraju gradilište.


Grčke vlasti planiraju da izgrade zatvorene pritvorske centre na Lezbosu, Hiosu, Samosu, Kosu i Lerosu, ostrvima u blizini Turske, odakle svake godine na hiljade azilanata kreće put Evrope.

BONUS VIDEO – Na koje načine su migranti širom Evrope formirali takozvane „zabranjene zone“ u koje policija više ne sme da ulazi, slične onim zonama koje su Albanci formirali na Kosovu pre rata, možete videti u sledećem snimku:

Izvor: Tanjug/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite