DRAMATIČNO STANJE NA GRANICI: Grčka vojska će koristiti bojevu miniciju protiv migranata?!

DRAMATIČNO STANJE NA GRANICI: Grčka vojska će koristiti bojevu miniciju protiv migranata?!

Prema Evropskoj uniji krenuo je novi migrantski talas nakon što je Turska odlučila da prestane da blokira put prema zemljama zapada.

U Grčkoj je situacija kritična, a grčka vojska najavila je da će koristiti pravu municiju na svim graničnim tačkama tokom vojnih vežbi. Vojska je upozorila da je svako kretanje ljudi, životinja ili vozila zabranjeno tokom trajanja vežbi, javlja portal Keep talking in Greece.

Vojska je tokom dana pucala radi upozorenja, a jedna osoba je navodno i ubijena međutim zbog toga što su izvori te vesti iz turske, nije isključeno da se radi o lažnim vestima kojima se podstiče saosećanje prema migrantima.

S druge strane, u našem susjdstvu stanje je još gore jer ne postoji jasna strategija kako se postaviti prema novom migrantskom talasu. Zemlje zapada zatvorile su svoje granice i ne nameravaju da prihvate migrante. Slovenija i Mađarska ograđene su žicom, a BiH nema gotovo nikakvih resursa za borbu se sa ovom krizom, a to je potvrdio i predstavnik međunarodne organizacije za migracije, Peter Van der Auweraert.

Pročitajte još:
ORBANOV ŠAMAR MERKELOVOJ U SRED NEMAČKE: Vi ste hteli migrante mi nismo, vi gušite demokratiju!
GRČKA ĆE NAJURITI AZILANTE: Azil vam ne traje beskonačno, spremajte se za deportacije!
SADA IMA MRTVIH: Korona odnosi živote u Srbiji, zaraženo 135 osoba i broj raste!

Vođa misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini, Peter Van der Auweraert, ocenio je u ponedjeljak kako će, u slučaju pojačanog priliva izbeglica i migranata na zapadni Balkan, i BiH neizbežno biti suočena sa sve većim problemima, a i sada jedva kontroliše migrantsku krizu.

Van der Auweraert je kazao kako IOM procenjuje da trenutno oko 50 do 60 hiljada migranata pokušava iz pravca Istanbula da dođe do “zelene granice” prema Grčkoj i Bugarskoj.

Podsećamo, novi migrantski talas krenuo je ka Europskoj uniji nakon što je turska vlada objavila kako više neće poduzimati mere da migrantima iz arapskih i azijskih država blokira put ka Zapadu.

BONUS VIDEO: Na koje način je Džordž Soroš isplanirao naseljavanje migranata po Srbiji, a Ana Brnabić to potvrdila pred kamerama na konferenciji u Londonu možete videti na sledećem snimku:

Izvor: Dnevno.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite