(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) AFERA ZATAŠKAVANJE: Prizori napada nožem kod Bitefa, svedok govori o migrantu!

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) AFERA ZATAŠKAVANJE: Prizori napada nožem kod Bitefa, svedok govori o migrantu!

Prošlo je skoro nedelju dana, a policija ne samo da nije demantovala da je napad nožem kod Bitefa počinio migrant, što uvek radi u slučaju dezinformacija, već su se sada pojavili svedoci koji imaju fotografije i govore o migrantu.

Epidemija lažnih vesti u kojima građani Srbije navodno diskriminišu migrante, a da o tome nema dokaza, panika od navodne eskalacije neo-nacizma izazvala je pometnju u javnom prostoru, pa građani više ne znaju kome da veruju.

Istovremeno napad god Bitefa osporio je i vođa komesarijata za izbeglice Vladimir Cucić koji je tvrdio da „on nema saznanja“ da ga je počinio migrant.

Ipak narodna patrola protiv migrantskog nasilja, uspela je da pronađe čoveka koji se našao na licu mesta koji je prikazao fotografije lokvi krvi i posvedočio kakve šta se desilo tog dana.

Pročitajte još:
(VIDEO) POLJSKA: Neka migranti znaju, ako nam napadnete granicu pucaćemo na vas!
(VIDEO) MIGRANTI PRETILI ROMIMA: Narodna patrola im upala u štek, ostala krv po podu…
(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Migrant ošamario devojku jer mu nije dala broj, mi smo vlasnici belih žena!

Mladić kaže da se našao na mestu zločina, odmah nakon što se on desio i da su prema njegovom sećanju ljudi koji su zadržali napadal pre dolaska policije rekli da je u pitanju migrant.

Patrola je zatim produžila do Kalemegdana.

Na Kalemegdanu, tokom obilaska Dorćola, Narodna patrola sastavljena od građana Beograda koji na pozive sugrađana obilaze lokacije za koje se sumnja da su stecište ilegalnih migranata bez ikakvih putnih isprava i ličnih dokumenata, zatekla je uz improvizovane kuhinja i spavaonice, veoma vredno arheološko blago – materijalne, životinjske i ljudske ostatke iz srpske istorije, koji se čuvaju na katastrofalan način.

U jednom od laguna, pripadnici patrole su pronašli obijene prostorije (00:05:00) u kojima se nalaze izuzetno značajni arheološki artefakti iz Caričinog grada, zajedno sa kostima. Pomenuti materijal se čuva u starim kutijama, u prostoriji gde nema struje i gde se nalazi razbacano đubre sa raznim farmaceutskim materijalom. Sa ostacima keramike nalaze se možda i kosti naših predaka, koji na toj lokaciji zajednički trunu.

Koliko su značajni ovi ostaci, govori podatak da Caričin grad, Justinijana Prima (lat. Iustiniana Prima), predstavlja arheološki lokalitet iz 6. veka i nalazi se na 7 km od Lebana, a 30 km od Leskovca. Caričin grad je jedan od najvećih i najznačajnijih vizantijskih gradova u unutrašnjosti Balkana.

Podigao ga je jedan od najvećih vizantijskih careva Justinijan Prvi (527—565) sa prestolom u Konstantinopolju, u znak zahvalnosti svome rodnom kraju. Dakle, iskopane ljudske kosti iz tog perioda, posle DNK analize, mogu da ukažu i na poreklo stanovnika balkanskih gradova u ranom Srednjem veku.

Da, situacija bude još poraznija, osim što su obijene prostorije, u kojima se čuva ovaj neverovatno vredan arheološki materijal, one se nalaze na samo na nekoliko metara od stecišta ilegalnih emigranata i njihovih improvizovanih kuhinja i spavaonica.

BONUS VIDEO – Na koje načine su migranti širom Evrope formirali takozvane „zabranjene zone“ u koje policija više ne sme da ulazi, slične onim zonama koje su Albanci formirali na Kosovu pre rata, možete videti u sledećem snimku:

Izvor: Srbin.info/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite