Merkelova obećala migrantima da će zaustaviti nasilje Nemaca prema njima

Merkelova obećala migrantima da će zaustaviti nasilje Nemaca prema njima

Merkelova ima novi prioritet.

Jedna od najvećih evropskih autošinistkinja Angela Merkel sastala se sa predstavnicima imigrantskih skupina kako bi ih uverila da je njena vlada obećala da će se uhvatiti u koštac sa napadima „ekstremnih desničara“.

Razgovor sa imigrantima usledio je nakon što je navodno posljednjih meseci zabeleženo nekoliko napada na imigrante od strane „ekstremnih desničara“, piše New Europe.

Merkel je rekla da je borba protiv rasizma u Nemačkoj najveća briga njene vlade.

Ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer, koji je prisustvovao sastanku, najavio je stvaranje nezavisne stručne grup za islamofobiju (fobiju koju ne priznaje psihjatrijska struka). Seehofer je u prošlosti kritikovan zbog izjavljivanja da „islam ne pripada Nemačkoj“.

Prošle nedelje mreža od 60 organizacija povezanih sa imigrantima objavila otvoreno pismo Merkelovoj optužujući nenu stranku CDU i njene saveznike, CSU i SPD da su prilagodili svoju imigracijsku politiku kako bi odvratili glasače koji podržavaju desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD).

Za novu godinu u Kelnu migranti su seksualno zlostavljali 1.500 žena evropskog porekla i to za samo jednu noć, a žene su napadane na ulicama. Lokalni mediji prvobitno nisu hteli da prenesu slučaj, zbog čega ih je opozicija optužila za zataškavanje.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite