(VIDEO) LETELE KAMENICE NA MIGRANTSKI CENTAR: Žandarmerija se zaletela iz zasede na demonstrante, da brani NVO!

(VIDEO) LETELE KAMENICE NA MIGRANTSKI CENTAR: Žandarmerija se zaletela iz zasede na demonstrante, da brani NVO!

Tokom protesta protiv migrantskog nasilja u Beogradu u centru grada bile su pristune velike policijske snage, a došlo je i do incidenata ispred sedišta radikalne organizacije Miksalište koja pomaže ekonomskim migrantima i azilantima.

Ispred Vlade Srbije održan je veliki protest zbog migrantskog nasilja. Posle protesta organizovana i šetnja po delovima grada u kojima ima najviše migranata. Na terenu su policajci pod punom opremom.

Okupljeni ispred Vlade ispred vlade nosili srpske zastave i upozorili da mediji prikrivaju nasilje koje vrše migranti, izmišljaju lažne vesti u kojima Srbe navodno napadaju migrante, a na protestu su govorile i žrtve migrantskih napada. Pored toga bile su prisutne i zastave Grčke u znak podrške njihovoj policiji koja se proteklih dana grčevito bori sa nasilnim migrantima. U toku šetnje došlo je do incidenata.

Grupa pripadnika žandarmerije bila je raspoređena iza azilantskog centra Miksalište van očiju kolone demosntranata, a tokom prolaska nekoliko njih su bacili kamenice na sedište političke NVO.

Zatim su policajci izašli iza zaklona i krenuli ka masi, a na ulaz Miksališta popeo se jedan od organizatora skupa Damnjan Kneževič nakon čega je policija zastala.

-Ovo je naša imovina, imovina Republike Srbije, nemoj da je neko bacio još jedan kamen, rekao je Knežević. Na šta je publika masovno odgovorila „Tako je“.

„Kako su došli tako neka prođu u miru, neka ne diraju naše žene, našu decu, našu imovinu i neka odu iz Srbije“ rekao je Damnjan Knežević sa megafona uz aplauz i ovacije građana.

Više hiljada građana prošetalo je ulicama glavnog grada uzvikivajuću, „Nećemo migrante“ i „Migranti napolje“, a skup je obezbeđivao veliki broj pripadnika Žandarmerije koji su raspoređeni po centru grada.

Po završetku skupa ispred Vlade, okupljeni su krenuli u šetnju. Prošli su Karađorđevom i ulicom Gavrila Principa, javljau naši reporteri. U tim ulicama je veliki broj policajaca, pod punom opremom za razbijanje demonstracija.

Kolona je zastala ispred migrantskog centra Miksalište, gde su okupljeni građani poručili migrantima da ih ne žele u svojoj zemlji.

Govornici su optužili režim za zataškavanje napada i da se sve radi po principima iz Kelna i Roterhama, gde su vlasti i mediji pokušali da zataškaju masovna silovanja koja su počinili migranti. Samo u V. Britaniji od takozvanih Grooming bandi, strada 19.000 devojčica godišnje, a počinioci su u 84% slučajeva migranti.

Više o tome možete videti na sledećem snimku, kao i o poricanju dokazanih napada od strane Vladimira Cucića vođe komesarijata za izbeglice.

Mediji N1, Danas i Slobodna Evropa objavili su lažne vesti da je protest organizovan protiv „izbeglica“ iako je decidno zakazan protiv „migrantskog nasilja“, a lider komesarijata za izbeglica Vladimir Cucić ponovo je plasirao teoriju zavere o ksenofobiji, fobiji koja ne postoji u psihjatrijskoj struci i njome etiketirao političke protivnike.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite