(VIDEO) Grci tuku NVO aktiviste, jer su švercovali migrante! Neke organizacije već pobegle sa ostrva Lezbos…

(VIDEO) Grci tuku NVO aktiviste, jer su švercovali migrante! Neke organizacije već pobegle sa ostrva Lezbos…

Grci uzeli pravdu u svoje ruke. 

Nasilni incidenti, najviše usmereni prema aktivistima anti-suvernističkih organizacija koje prevoze migrante, sve više eskaliraju na ostrvu Lesbosu, nakon što je Turska odbila zatvoriti svoju granicu prema Europi za imigrante željne lagodnijeg života na našem kontinentu.

U subotu su lokalni stanovnici Lesbosa zapalili prihvatni centar za imigrante kojim upravlja švajcarska nevladina organizacija One Happy Family.

Iz organizacije tvrde da, iako je došlo do ozbiljne štete u prihvatnom objektu, nisu zabiležene ozbiljnije ozlede zaposlenih ili imigranata, navodi se u izveštaju agencije Franceinfo.

Napad je usledio samo dan nakon što su dvojici stanovnika Lesbosa izrečene tromesečne uslovne kazne zbog pretnji i nasilja prema pro-migracijskim političkim aktivistima i novinarima.

Konstantinos Alvanopoulos, jedan od ljudi koje je sud osudio, branio je svoje postupke rekavši u komentarima za Le Figaro: „I dalje ću braniti svoju domovinu kao Grk. Većina nevladinih organizacija ovdje deluje poput špijuna. Ti gangsteri moraju da napuste ostrvo.“

Advokat dvojice muškaraca rekao je da su obe strane postigle sporazumno rešenje pitanja koje je uključivalo javno izvinjenje za postuke te dvojice optuženih.

Efi Latsoudim, čija nevladina radikalna organizacija Lesbos Solidarity upravlja imigrantskim kampom Pikpa, tvrdi da su dva automobila koja pripadaju organizaciji vandalizovana tokom vikenda, a druge grupe stanovnika pretile su članove organizacije da će imati posledice ukoliko nastave da ugrožavjau bezbednost Grka.

Napadi su naveli neke nevladine organizacije da u potpunosti napuste svoj rad na otoku, uključujući skupinu Refocus, koju vodi Douglas Herman.

Poslednjih dana prijavljeno je i nasilje između različitih grupa imigranata, uključujući incident između 21-godišnjeg i 19-godišnjeg imigranta u kojem je stariji migrant oštrim predmetom izbo tinejdžera, usled čega je dotični hospitalizovan.

Izvor: Dnevna Gazeta/Le Figari/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite